Artiesten

Danscentrum Artistique

Danscentrum Artistique Danscentrum Artistique is een dynamische dans- en musicalschool die in 2004 is opgericht door de polderzussen Linda & Marion Groot....

 

Wekelijks verzorgen zij dans- en musicallessen met een enthousiast team van 14 docenten aan 750 cursisten uit de Noordoostpolder en omgeving. Artistique organiseert regelmatig culturele evenementen en daarnaast zijn de talenten van Artistique te bewonderen bij tal van festivals en evenementen.

 

Artistique is o.a. bekend van de eigen musicalproducties in theater ’t Voorhuys zoals Diep in de zee, Jungle Fever, Verboden Liefde ren de Magische Stenen en ook van het Artistique Dance Event en de Musicalshows in Chez Marknesse. Ook waren zij o.a. te zien op meerdere edities van de Tulpenproms, Buitenfestival Oord, evenementen van STEP, dorpsfeesten, bedrijfsfeesten etc.

 

Artistique vindt het geweldig om deel te nemen aan de PolderProms en zal met meerdere dansgroepen en de musicalselectie op de planken staan.

 

Website >>

 

 

Meer info

Vocalgroup Flevox

Vocalgroup Flevox Al wat je nodig hebt zijn de stemmen van 21 bevlogen mannen en vrouwen, begeleiding van een piano of a capella gezongen, divers repertoire, een regie welke het lied ondersteunt, en dirigent Bert Schonewille-Harkema die zijn muzikale kennis graag overdraagt aan...

 

De naam Flevox verraad dat we uit Flevoland komen. Flevo van Flevoland en Vox betekent ‘stem’. Eigenlijk dus de ‘zang’ stem uit Flevoland.

We repeteren in Emmeloord en oefenen onze ‘passie’ tijdens wekelijkse repetities en het volgen van onder andere workshops en masterclasses op het gebied van zang, presentatie, etc.

 

Flevox treedt ook graag op. Onze hoogtepunten zijn optredens in de poptempel Paradiso, zingen voor de Koning en Koningin, Pieperfestival, Balk Top festival, op onze een buitenlandse reis naar Barcelona en niet te vergeten ons eigen concert  ‘REWIND’ afgelopen november in Theater ’t Voorhuys.

Daarnaast is het ook altijd een feestje om een muzikale bijdrage te kunnen en mogen leveren tijdens verschillende speciale gelegenheden. We zingen in de eerste plaats voor onszelf maar daarnaast hopen we ook een ander een plezier te doen met onze muziek.

 

 

Website >>

Meer info

Fanfare-orkest Bant-Creil-Rutten

Fanfare-orkest Bant-Creil-Rutten Fanfare-orkest Bant-Creil-Rutten is een jong dynamisch orkest uit de drie noordelijke dorpen van de Noordoostpolder en opgericht in 1965....

 

Het orkest dat uit ruim dertig muzikanten bestaat, heeft naam en faam gemaakt in de regio met haar spectaculaire concerten altijd vol prachtige muziek en met een hoog entertainmentgehalte. Niet voor niets dat het bezoekersaantal de afgelopen jaren flink is toegenomen. Tijdens het 40 jarig jubileum concert kreeg het orkest het zelfs voor elkaar om ruim 700 bezoekers te trekken!

 

Zeker ook het vermelden waard is de medewerking aan de theatertournee van Gé Reinders. Samen met deze Limburgse rocker bezorgden zij het theater ‘t Voorhuys tweemaal een uitverkochte zaal en mochten zij meewerken aan de cd-opnames van Gé Reinders album ‘Bloas Mich ‘t landj door’.

 

Naast gezellig repeteren op iedere vrijdagavond, staat muzikaal presteren hoog in het vaandel. Geregeld worden er uitdagingen opgezocht d.m.v. deelname aan KNFM muziekconcoursen. Knappe prestatie was toch wel in 2006 waarbij de promotie naar de op één na hoogste afdeling in Nederland werd behaald en het daaropvolgend Nederlands Kampioenschap in 2007 in het Music Sacrum in Arnhem.

 

Het orkest staat al jaren onder de vakkundige en muzikale leiding van Koop Meindert Schokker.

 

Facebook >>

 

 

Meer info

De Band

De Band Voor de PolderProms is een topklasse gelegenheidsband geformeerd. De muzikanten in de band zijn Coen Dassen, Ron Bredewout, Fagner ten Hove en Henk Lip....


Deze 4 personen hebben weinig introductie nodig; zeer gedreven en professionele muzikanten.
Samen vormen zij een sterke, muzikale basis samen met Fanfare-orkest Bant-Creil-Rutten.

 

Rob Bredewout (drums)

Drumt en zingt al tientallen jaren in allerlei bands en projecten. Speelt tegenwoordig in de band “ Mashed Potatoe” en schrijft veel muziek voor o.a. musicals.

Daarnaast wellicht bekend als technicus uit theater ‘t Voorhuys en projectorganisator van o.a. Het Glazen Huis en de Nacht van Oranje en andere evenementen. Stond ooit als regisseur aan de wieg van de eerste twee Tulpenproms. Nu weer terug in de Promsband.

Meer info: www.showactive.nl

 

Coen Dassen (gitaar)

Een fenomeen in showbizz, gitaarheld van het zuiverste water, aldus een enthousiaste collega uit het vak. Coen won als zanger/gitarist van Ominous Tribe in 1996 de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en wordt uitgeroepen tot “Beste gitarist”. 
In die periode mocht hij diverse optredens verzorgen op de Nederlandse poppodia (o.a. Paradiso, Melkweg, 013, Bevrijdingsfestivals).

Naast het zingen en spelen in diverse formatie’s (o.a. Mr & Mrs D, SfeerMakers, Mashed Potato, Rolling Beat Machine) en het geven van gitaarlessen, is Coen ook al jarenlang actief als presentator en producent van zijn eigen theaterdiners & themafeesten.

Meer info: www.sfeercompany.nl

 

 

Henk Lip (toetsen)

Toen Henk mee ging verhuizen van Hoogeveen naar Emmeloord was hij dolblij: Hij mocht van orgelles af, want dat vond hij helemaal niks. Maar na een aantal jaren kroop hij toch weer achter het orgel en leerde zichzelf liedjes naspelen. Hij ging weer op les en na vele jaren klassiek orgel stapte hij over op piano lichte muziek. Henk raakte betrokken in het korenwereldje en is 17 jaar lang dirigent geweest van Newland in Emmeloord. Hij speelde en zong 20 jaar bij Choral uit Vollenhove en heeft bij diverse andere koren, theaterprojecten, revue’s en bands gedirigeert en gespeeld. Tegenwoordig treedt Henk veel op met Leonie van den Berg en schrijven ze samen muziek voor diverse projecten.

 

Henk vind het fantastisch om mee te mogen werken aan de proms. Zoveel mensen van verschillende pluimage, jong en wat ouder, bij elkaar op een podium in een avondvullende voorstelling. Het wordt echt mooi!

 

 

Fagner ten Hove (basgitarist)

Werd geboren met muziek in zijn oren. Had als kind wat muzikale omzwervingen, maar kwam op zijn 16e zijn grote liefde tegen op het Zuyderzee College: de basgitaar. Had jaren basles, rondde in 2012 de eerste fase van het Conservatorium af, speelde in allerlei (polder)bands en was betrokken bij drie Tulpenproms. Bij de laatste editie was hij bandleider.

 

In 2012 besloot hij meer muziek aan te brengen in zijn professionele leven en richtte Muziek Atelier Fagner (MAF) op. Hier geeft hij (bas)gitaarles aan MAFketels en muzieklol aan MAFkezen. Die laatste groep bestaat uit cliënten in de gehandicaptenzorg, waar Fagner heel wat jaren werkte. Daarnaast zit hij nog altijd in (polder)bands en is hij actief als sessiemuzikant.

 

Meewerken aan de Polderproms vindt hij een grote eer. 'Het muziek maken met verschillende disciplines, zoals dans, fanfare, koor en band is altijd een mooie ervaring. Muziek verbindt. Juist bij zo'n evenement als dit.'

Meer info: www.fagner.nl

Meer info

Marcel Kroes

Marcel Kroes De muzikale coördinatie bij de PolderProms is in handen van Emmeloorder Marcel Kroes....


Naast een verleden als instrumentalist bij verschillende projecten als Tulpenproms, Radio-orkest, project-bands en musicaluitvoeringen heeft hij zijn sporen verdiend als muzikaal leider en componist bij Stichting theater collectief Sproet en als regisseur bij grote musicals.

 

Tevens biedt hij als docent van het Zuyderzee College en organisator van Open Podia aanstormend talent een kans om zich te presenteren aan het publiek.

 

Ook bij deze uitvoering van de PolderProms is hij de uitdaging aangegaan om het publiek te laten genieten van veel nieuwe gezichten.

Meer info
<h2>polderproms.nl sitemap:</h2> <a href="http://www.polderproms.nl/polderproms">PolderProms</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/sponsors">Sponsors</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/sponsor-worden">Sponsor worden?</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/bestel-kaarten">Bestel kaarten</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/veelgestelde-vragen">Veelgestelde vragen</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/vip">VIP</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/artiesten"><b>Artiesten</b></a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/nieuwsarchief">Nieuwsarchief</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/in-beeld">In Beeld</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/route">Route</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />