Artiesten

De Band

De Band
Voor de PolderProms is een topklasse gelegenheidsband geformeerd. De muzikanten in de band zijn Coen Dassen, Ron Bredewout, Fagner ten Hove en Henk Lip.


Deze 4 personen hebben weinig introductie nodig; zeer gedreven en professionele muzikanten.
Samen vormen zij een sterke, muzikale basis samen met Fanfare-orkest Bant-Creil-Rutten.

 

Rob Bredewout (drums)

Drumt en zingt al tientallen jaren in allerlei bands en projecten. Speelt tegenwoordig in de band “ Mashed Potatoe” en schrijft veel muziek voor o.a. musicals.

Daarnaast wellicht bekend als technicus uit theater ‘t Voorhuys en projectorganisator van o.a. Het Glazen Huis en de Nacht van Oranje en andere evenementen. Stond ooit als regisseur aan de wieg van de eerste twee Tulpenproms. Nu weer terug in de Promsband.

Meer info: www.showactive.nl

 

Coen Dassen (gitaar)

Een fenomeen in showbizz, gitaarheld van het zuiverste water, aldus een enthousiaste collega uit het vak. Coen won als zanger/gitarist van Ominous Tribe in 1996 de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en wordt uitgeroepen tot “Beste gitarist”. 
In die periode mocht hij diverse optredens verzorgen op de Nederlandse poppodia (o.a. Paradiso, Melkweg, 013, Bevrijdingsfestivals).

Naast het zingen en spelen in diverse formatie’s (o.a. Mr & Mrs D, SfeerMakers, Mashed Potato, Rolling Beat Machine) en het geven van gitaarlessen, is Coen ook al jarenlang actief als presentator en producent van zijn eigen theaterdiners & themafeesten.

Meer info: www.sfeercompany.nl

 

 

Henk Lip (toetsen)

Toen Henk mee ging verhuizen van Hoogeveen naar Emmeloord was hij dolblij: Hij mocht van orgelles af, want dat vond hij helemaal niks. Maar na een aantal jaren kroop hij toch weer achter het orgel en leerde zichzelf liedjes naspelen. Hij ging weer op les en na vele jaren klassiek orgel stapte hij over op piano lichte muziek. Henk raakte betrokken in het korenwereldje en is 17 jaar lang dirigent geweest van Newland in Emmeloord. Hij speelde en zong 20 jaar bij Choral uit Vollenhove en heeft bij diverse andere koren, theaterprojecten, revue’s en bands gedirigeert en gespeeld. Tegenwoordig treedt Henk veel op met Leonie van den Berg en schrijven ze samen muziek voor diverse projecten.

 

Henk vind het fantastisch om mee te mogen werken aan de proms. Zoveel mensen van verschillende pluimage, jong en wat ouder, bij elkaar op een podium in een avondvullende voorstelling. Het wordt echt mooi!

 

 

Fagner ten Hove (basgitarist)

Werd geboren met muziek in zijn oren. Had als kind wat muzikale omzwervingen, maar kwam op zijn 16e zijn grote liefde tegen op het Zuyderzee College: de basgitaar. Had jaren basles, rondde in 2012 de eerste fase van het Conservatorium af, speelde in allerlei (polder)bands en was betrokken bij drie Tulpenproms. Bij de laatste editie was hij bandleider.

 

In 2012 besloot hij meer muziek aan te brengen in zijn professionele leven en richtte Muziek Atelier Fagner (MAF) op. Hier geeft hij (bas)gitaarles aan MAFketels en muzieklol aan MAFkezen. Die laatste groep bestaat uit cliënten in de gehandicaptenzorg, waar Fagner heel wat jaren werkte. Daarnaast zit hij nog altijd in (polder)bands en is hij actief als sessiemuzikant.

 

Meewerken aan de Polderproms vindt hij een grote eer. 'Het muziek maken met verschillende disciplines, zoals dans, fanfare, koor en band is altijd een mooie ervaring. Muziek verbindt. Juist bij zo'n evenement als dit.'

Meer info: www.fagner.nl

Gepubliceerd op dinsdag 4 maart 2014
<h2>polderproms.nl sitemap:</h2> <a href="http://www.polderproms.nl/polderproms">PolderProms</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/sponsors">Sponsors</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/sponsor-worden">Sponsor worden?</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/bestel-kaarten">Bestel kaarten</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/veelgestelde-vragen">Veelgestelde vragen</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/vip">VIP</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/artiesten"><b>Artiesten</b></a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/nieuws">Nieuws</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/nieuwsarchief">Nieuwsarchief</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/in-beeld">In Beeld</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/contact">Contact</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a><br /> -<a href="http://www.polderproms.nl/route">Route</a><br /> <a href="http://www.polderproms.nl/zoekresultaten">Zoekresultaten</a><br />