Eten en drinken

Voor elk feest is natuurlijk eten en drinken nodig. Wat voor soort eten en drinken, is afhankelijk van het type feest. Er kan bijvoorbeeld een feest worden georganiseerd met alleen drankjes, of een feest waar ook hapjes bijzijn of zelfs een volledig diner. Ook kan het een feest zijn met alcohol of zonder alcohol. Hoe pak je dit nou allemaal aan? Onderstaande informatie kan u wellicht helpen.

Maak een lijstje

Om een goed overzicht te krijgen en niks te vergeten, kunt u een lijstje maken. Hierin kunt u schrijven wat u wilt aanbieden op uw feest. Dit kunt u overhandigen aan de catering, als u dat wilt gebruiken en anders is het handig voor als u zelf de inkopen wilt doen.

Feest thuis

Als u thuis een feest organiseert, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende servies, bestek en glazen. Koop het eten en drinken op tijd in. Vraag ook een ruime tijd van tevoren of er nog speciale dingen zijn die u van uw gasten moet weten, zoals allergieën. Als u catering inschakelt, moet de catering ook op tijd de informatie krijgen.
Zorg verder voor voldoende zitplaatsen. Het is fijn voor de gasten om de mogelijkheid te krijgen om te zitten, zodat ze kunnen eten.
Als u taart of gebak wilt serveren tijdens het feest, ga dan langs de banketbakker. Hier kunt u op tijd de mogelijkheden en de hoeveelheden bespreken. Als u het lastig vindt welke soort u moet kiezen, zou u ook een proeverij kunnen plannen. Het is ook belangrijk om de levertijd te vragen, aangezien dat met gebak best wel kan verschillen. Het kan een paar dagen duren, maar ook een paar weken.

Wat voor drinken halen voor een feestje

Het kan best moeilijk zijn om te kiezen wat voor drinken u voor uw feest moet halen. Om het makkelijker te maken vermelden we de vier meest populaire alcoholische dranken.
Begin met champagne, dit maakt het extra feestelijk. Geef iedereen bij aankomst een glaasje champagne. Wat verder een populaire drank is, is gin-tonic. Met gin kunt u eindeloos variëren, zodat dit drankje voor vrijwel iedereen geschikt is. Verder zijn bier en wijn onmisbaar. Dit wordt het meest gedronken tijdens evenementen. Zorg ervoor dat u verschillende soorten wijn in slaat.
Natuurlijk is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat niet iedereen alcohol drinkt. Sla populaire frisdranken in en koop ook verschillende soorten fris. Als er ook kinderen op het feest komen, kunt een grote kan met limonade maken.