Muziek

Muziek maakt vrijwel elk feest een stuk leuker. Toch kan het best lastig zijn om te kiezen wat voor muziek u wilt draaien. Wilt u populaire hits draaien, of toch liever muziek uit de jaren tachtig? Wellicht wilt u niet eens muziek met tekst, dus alleen instrumenten. Onderstaande informatie zou u kunnen helpen met het uitzoeken van de muziek voor uw feestje.

Als eerste is het belangrijk dat u kijkt naar Thema feest dat u geeft en de muzieksmaak van uw gasten. Tenslotte heeft niet iedereen dezelfde smaak. Vraag dus rond bij u familie en vrienden welke muziek ze graag luisteren. U kunt dan de muziek die avond hier op aanpassen. Eventueel zou van te voren een afspeellijst kunnen maken.  U plaats hier alvast wat algemene en bekende nummers afgestemd op de wensen van uw gasten.
Om het wat gemakkelijker te maken voor uzelf, zou u ook een gezamenlijke afspeellijst kunnen aanmaken op Spotify. Hier kan iedereen zijn of haar eigen nummers aan toevoegen. Dit scheelt u een hele hoop uitzoekwerk en dan is iedereen tevreden. Kijk voor de zekerheid wel de lijst nog even na voordat u de lijst afspeelt, voordat er ineens hele vreemde nummers worden afgespeeld.
Een andere mogelijkheid is om de top 100 aan te zetten. Hierbij wordt er eigenlijk nooit mis geschoten. Vrijwel iedereen vindt wel een paar nummers van de top 100 leuk en vrijwel iedereen kent er een paar nummers van. Dit zal de sfeer al snel gezellig maken.

Bovenstaande mogelijkheden zijn vooral geschikt voor de wat kleinere feesten. Houdt u een groter feest en wil u iets meer uitpakken, dan zou u ook mensen kunnen inhuren. Denk hierbij aan solo artiesten, bands, of Dj’s. Bedenk welke taal en genre muziek u wilt afspelen. Wil u Nederlandstalige volksmuziek, Nederlandstalige house, Nederlandstalige hip hop. Wilt u ook andere talen? Wellicht houdt u helemaal niet van Nederlandstalige muziek. Verder is het ook belangrijk dat u nadenkt over welke muziekinstrumenten u graag wilt horen. U kunt bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor piano, viool of gitaar. Probeer te denken aan de sfeer die je wilt creëren op het feest, de leeftijd en smaak van de gasten. Tenslotte maak je het met zijn allen gezellig en is de muziek onderdeel van het feestje.