Kleding

De datum van het feest komt steeds dichterbij. Het kan best lastig te zijn om te besluiten wat je aan trekt. Hiervoor zijn er onderstaand een aantal richtlijnen vermeld voor hoe je je kunt kleden, afhankelijk van het type feest.

Bruiloft

Voor een bruiloft wordt er vaak een dresscode aangegeven. Toch kan dit misschien lastig zijn, of heeft u er geen een gekregen.
Als dag-gast mag je je wel wat extra opdoffen. Voor de vrouwen wordt het aangeraden om een mooie jurk aan te trekken. De mannen kunnen een pak aan trekken, of een nette pantalon combineren met een blouse. In het geval dat het bruidspaar in de kerk gaat trouwen, is het belangrijk om niet al te bloot gaan. Zorg dat de schouders zijn bedekt. Houdt ook rekening met het seizoen.
Als avondgast is het belangrijk dat u zich houdt aan de dresscode. In het geval dat er geen dresscode staat vermeld op de uitnodiging, dan kunt u als vrouw ook een jurkje aan trekken. Zorg er wel voor dat de jurk niet wit is. Een man kan hierbij ook een pak aan trekken.

Huisfeest

Voor een huisfeest is het niet zo moeilijk om kleding uit te zoeken. Het is hierbij belangrijk dat je niet te “overdressed’’ gaat. Als vrouw zijnde kan een jurk en hakken leuk zijn, maar als man zijnde is het niet aangeraden om in een pak of een hele nette outfit aan te komen. Het is ook belangrijk dat vrouwen er wel rekening mee houden dat het een lange avond kan zijn met hakken. Je kunt ook een leuke outfit creëren met een leuke jeans en gympen.
Een andere mogelijkheid voor de outfits kan een thema zijn. Het thema van het feest wordt op tijd aangegeven en hier kunt u uw outfit op aanpassen.

Feestelijke outfits in het algemeen

Een feest kan informeel of formeel zijn. Voor een zakelijke gelegenheid kunnen vrouwen een cocktailjurkje, een mantelpakje of een blouse aan doen. Voor een informele gelegenheid kunnen ze een maxi-dress, een cocktailjurkje of een jumpsuit aan trekken. Vaak dragen vrouwen hakken, nette pumps of andere chique schoenen.
Voor een zakelijke gelegenheid kunnen mannen een overhemd of pantalon aantrekken of een net pak. Voor een informele gelegenheid kunnen ze eventueel een fel overhemd of een opvallen pak aantrekken. Verder is het van belang dat de schoenen passen bij de pantalon of het pak.