Rokjes komen steeds vaker terug in de mode en ook petticoats horen hierbij. De kans is echter groot dat je niet precies weet waar petticoats voor staan. Een petticoat is een onderrok die gedragen wordt onder jurken of rokjes. Je kunt deze rok voor allerlei soorten gelegenheden dragen, bijvoorbeeld voor op een bruiloft, maar ook voor dagelijks gebruik. Petticoats zijn er in allerlei soorten en maten en bieden zo een breed aanbod. Wil je een simpel ontwerp, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een petticoat zwart dames. Deze zijn ideaal voor onder de rok en bieden een volle look.

Hoe draag je een petticoat?

Als je een petticoat wilt kopen, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je deze draagt. De petticoat moet namelijk niet te lang zijn, anders steekt deze boven de rok of jurk uit. Om ervoor te zorgen dat de petticoat de rol een stuk voller laat lijken, is het belangrijk om de goede maat te kiezen. Dit kan je online vinden met een maattabel, maar je kunt ook fysiek advies winnen van een specialist. Tevens is het belangrijk om je petticoat goed af te stemmen op je rok, zodat deze elkaar aanvullen.

Welke rok heb je nodig?

Bij een petticoat hoort natuurlijk een bijpassende rok. Maar welke heb je precies nodig? Dit is grotendeels afhankelijk van je smaak, bijvoorbeeld de kleur van de rok. Hou je van rokken met felle kleuren, dan kan je het beste een rok tule dames kopen. Deze rokken staan namelijk bekend om haar elegante kleuren, waardoor ze mooi in uiterlijk zijn. Je kunt er ook voor kiezen om voor een minder opvallende kleur te gaan, zoals wit. Daarnaast is het ook mogelijk om rokjes met een leuk patroon te kopen. Dit hierbij bijvoorbeeld aan een geruit rokje.

Zo maak je jouw outfit compleet

Wanneer je een petticoat met bijpassend rokje hebt, is het tijd om je outfit af te maken. Hierbij is het natuurlijk belangrijk om jouw kleding op elkaar af te stemmen. Zorg er dus voor dat de kleuren goed met elkaar samengaan en dat de stijl niet te veel van elkaar afwijkt. Een goede optie is bijvoorbeeld een leuk blouseje voor boven je rokje. Daarnaast zijn er ook een aantal topjes die goed passen voor bij een rokje. Combineer een zwart rokje bijvoorbeeld met een zwart topje, zodat deze elkaar goed aanvullen. Je kunt dit daarna aanvullen met zwarte laarsjes.

Hulp bij het zoeken

Weet je niet hoe je snel jouw rokje kunt bestellen, dan kan de volgende tip jou helpen. Je kunt online namelijk gemakkelijk zoeken op basis van filters. Je vult dan een aantal filters in zoals de maat en de kleur. Vervolgens krijg je een overzicht met alle rokken die voldoen aan deze filters. Op die manier kan je snel zoeken naar de rokken die jij voor ogen hebt. Je weet dan tevens dat elk rokje precies aansluit op jouw wensen. Vervolgens kan je bepalen welke rokjes je allemaal wilt bestellen. Dit zal je veel tijd en moeite besparen.